KUINKA AUTAMME

Kotia etsivät koirat ja adoptointiprosessi

Etsimme näille koirille perheitä, jotka haluavat sitoutua koiraan, sen tarpeisiin, ja antaa sille loppuelämän kodin. Koiran adoptoijalta toivomme halua ja sitoutumista kouluttaa koiraa. Koiralle on hyvä asettaa rajoja ja opettaa käytöstapoja heti ensimmäisestä päivästä lähtien, jotta arki koiran kanssa lähtisi sujumaan mahdollisimman hyvin.

Jokainen koira koosta ja energiatasosta riippumatta tarvitsee ja ansaitsee itsevarman ja rauhallisen ohjaajan, joka huolehtii koiran perustarpeista. Koira kuin koira tarvitsee säännöllistä liikuntaa, sääntöjä, rajoja ja hellyyttä.

Koiraa ei tule adoptoida säälistä tai hetken mielijohteesta. Koiratarhalta perheeseen adoptoitu koira tarvitsee aina kuntoutusta henkisesti ja fyysisesti, ennen kuin se oppii luottamusta ja on oma onnellinen itsensä. Kärsivällisyyttä vaaditaan, sillä kotiutuminen vie aina aikaa riippuen siitä, kuinka johdonmukaisesti koiraa kotiutetaan ja minkälainen menneisyys sillä on takanaan.

On kuitenkin tärkeintä muistaa, että koira sopeutuu; se elää hetkessä eikä se muistele menneitä! Jos harkitset koiran adoptoimista, tutustu huolellisesti adoptiosopimukseen. Vastaamme mielellämme kaikkiin koiran adoptiota koskeviin kysymyksiin!

Adoptoimme koiria vain täysi-ikäiselle, täydessä ymmärryksessä toimivalle henkilölle, joka asuu pysyvästi Suomessa. 

Adoptioehdokkaiden luona käydään kotikäynti ennen koiran adoptoitumista, ja tarvittaessa myös sen jälkeen. Haluamme tukea adoptoijia jatkossakin jotta sekä adoptioperheet että adoptoitavat koirat saisivat onnellisen loppuelämän. Pyydämme adoptoijia kertomaan kuulumisia kotiutumisen edistyessä, sekä säännöllisesti kotiutumisen jälkeen.

Jokaisella kotia etsivällä koiralla on toistaiseksi oma "Kotia etsivä"-kansio vain Facebook-ryhmässämme, käythän tutustumassa kotia etsiviin koiriin täältä ! 

Kaikki kotia etsivät koirat tulevat etsimään koteja kotihoidon kautta.

 


Nobody´s dogin adoptiosopimus kirjoitetaan kaksin kappalein koiran adoptoituessa uuteen kotiinsa:


Koiran adoptiokustannukset ja valmisteluprosessi

Yhdistyksemme ei myy koiria, vaan etsii niille sopivia adoptiokoteja. Adoptoijan tulee olla täysi-ikäinen, täydessä ymmärryksessä toimiva henkilö. Koirat itsessään eivät maksa mitään, mutta pyydämme adoptoijia osallistumaan niiden valmistelu- ja tuontikustannuksiin. Adoptiokulukustannuksilla saamme katetuksi suurimman osan Serbiasta adoptoituvien koirien todellisista tuontikustannuksista. Loput kuluista yhdistys kattaa saamillaan lahjoituksilla.

Adoption kustannukset muodostuvat koiran adoptioon valmistelusta, kaupallisen maantiekuljetuksen ja/tai lentolipun hinnasta, rajaeläinlääkärin tarkastuksesta ensimmäisellä Eu:hun ylitettävällä rajalla , sekä muista kaupallisen kuljetuksen kuluista. Koirat merkitään TRACES-järjestelmään Eviran kaupallisen kuljetuksen säännöstöjen mukaisesti. Yksityiskohtaisempaa tietoa tuonnin vaatimuksista löydät Eviran sivulta.

Eu:n ulkopuolisella tuonnilla Suomeen on erilaiset rekisteröintivaatimuset verrattuna Eu:n sisäiseen tuontiin, joten Eu:n ulkopuolisena maana Serbian tuontiemme rekisteröinti Traces järjestelmään tapahtuu "Muun eläinlajin tilana" hyväksyntänumerolla FI00011666.

Muihin Eu:n sisällä toimiviin yhdistyksiin verrattuna yhdistyksemme kautta adoptoituvilla koirilla on pidempi valmisteluprosessi koska toimimme Eu:n ulkopuolella; valmistelu Serbiasta Suomeen adoptoituvalle koiralle tapahtuu seuraavasti:

  1. Koira tulee tarhalle; se rokotetaan rabiesta vastaan, sirutetaan ja se saa Eu-rokotuspassin
  2. Koira saa kuukauden päästä vahvisterokotteen rabiesta vastaan
  3. Koirasta viljellään valtuutetussa laboratoriossa vasta-aineet rabiesta vastaan, ja siitä koira saa vasta-ainetesti-todistuksen, joka osoittaa riittävän vasta-aineiden määrän.
  4. Koira viettää todistuksen saamisen jälkeen omalla tarhallaan samaa elämää viettäen 3 kuukauden karanteeniajan, jonka jälkeen se voi adoptoitua Eu:hun. Adoptoituville koirille paikallinen valtuutettu viranomainen kirjoittaa koiralle kaupallisen tuonnin sertifikaatin, joka tarkastetaan koiran matkatessa Eu:hun ensimmäisellä Eu-rajalla rajaeläinlääkärintarkastuksen yhteydessä jossa koira ja sen paperit tarkastetaan sekä tullataan.

Koirien adoptiokulut ovat 450 euroa,

Erikoisadoptoinnit ovat 250 euroa (Seniorit 10v.+-, Invalidit).

Koiran adoptiokustannuksiin kuuluu muunmuassa:

1) Adoption valmistelu + tautitestaukset
Sisältää: mikrosiru, lemmikkieläinpassi, rokotukset (rabies ja yhdistelmärokotukset ) , verikokeena otettava vasta-ainetesti rabiesta vastaan, sterilointi/kastrointi, kaupallisen tuonnin sertifikaatti+verot , madotus, sydänmatotesti ja -suoja, ulkoloishäätö, leishmania, multiresistenssi-testit (MRSA&ESBL), snapx4 testit pistotarkastuksina, sekä muut kulut ja verot paikallisille viranomaisille

2) Kaupallinen maantiekuljetus+/Lentolippu
Koirat matkustavat Eu:hun Eviran vaatimien tuontimääräysten mukaisesti ja ensimmäisen osan tai matkan koko pituuden ne taittavat kaupallisella maantiekuljetuksella, jonka yhteydessä niille tehdään Eu:hun tultaessa rajaeläinlääkärintarkastus sekä tullaus.

Tuontikoirista maakohtaisesti voi lukea Eviran (Ruokavirasto) sivuilta https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/tuonti-eun-ulkopuolelta/elaimet-ja-elainperaiset-tuotteet/elaimet/koirat-kissat-ja-fretit/koirien-kissojen-ja-frettien-tuonti/  sivuilta 


Adoptiokyselyissä pyydämme kertomaan perheestä, kodista, asuinpaikasta, koirahistoriasta ja -kokemuksesta, sekä miksi ja minkä(-tyyppisen) koiran haluaisi adoptoida, jotta löytäisimme jokaiselle koiralle mahdollisimman sopivan loppuelämän kodin! Yhteydenoton pyydämme sähköpostiimme nobodysdogsuomi@gmail.com.

Adoptiokulut pyydetään maksamaan yhdistyksen tilille:

Nobodys dog Suomi-Serbia ry

Tilinumero/ iban: FI3057800720403844
Bic-koodi: OKOYFIHH
Pankki: Helsingin OP


MITÄ NYT?

Tue projektejamme