Yhdistys

Pieniä muutoksia, suuri vaikutusNobody's Dog- Serbian kodittomat koirat

Nobody's dog on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on auttaa Serbian kodittomia koiria. Yhdistys on perustettu vuonna 2012 ja se toimii aktiivisesti Suomessa. Serbian tarhoilla olemme käyneet auttamassa kesästä 2008 lähtien.

Toimintamme keskittyy Serbian tarhoille hyljättyjen koirien auttamiseen ; useampien kunnallisten tarhojen koirien ylläpitoon ja adoptointiin, Djurdjevon eläinsuojelukeskuksen kautta tulevien koirien adoptointiin, sekä muilta Serbialaisilta tarhoilta yksittäisten koirien auttamiseen, ylläpitoon ja adoptointiin. 

Serbiassa kodittomilla koirilla on erittäin huono tilanne, maassa on satojatuhansia hyljättyjä koiria. Niin kunnalliset kuin yksityisetkin tarhat tulvivat yli ja koirat  joutuvat taistelemaan selviytymisestään joka päivä. Kunnalliset tarhat  joutuvat ottamaan pahimmillaan useita tuhansia koiria vastaan vuosittain- vain kourallinen niistä pääsee elossa pois tarhalta.

 Yksi tärkeimpiä projektejamme on sterilointiprojektit, joihin osallistumme tärkeimmän yhteistyökumppanimme Monica Bruknerin eläinsuojeluyhdistyksen kautta- varoillamme yhdistyksemme osallistuu noin 400 koiran sterilointiin vuosittain. Monican eläinsuojeluyhdistys taasen toimii huomattavasti suuremmalla kapasiteetilla auttaen ympäri Serbiaa kodittomia koiria; hänen kauttaan 52 eläinlääkäriä työskentelee vuoden ympäri täyspäiväisesti pelkästään sterilointeja tehden.

 Suomessa yhdistyksemme osallistuu erilaisiin tapahtumiin, järjestää tapahtumia ja adoptoi pienimuotoisesti koiria Suomeen. Yhdistyksemme kautta adoptoituu Suomeen 50-60 koiraa vuosittain. Prioriteettinamme on auttaa koiria jotka tarvitsevat apua- Serbiassa on satojatuhansia kodittomia koiria. Tarhat ovat pakattu täyteen moninkertaisesti määrillä kodittomilla koirilla joista monet eivät selviä niissä olosuhteissa hengissä. Adoptiokoteja etsimmekin monimuotoisesti erilaisille koirille- nuorille ja vanhoille, isoille ja pienille, normaaleille, invalideille tai muille erikoisadoptoinneille; jokainen niistä ansaitsee onnellisen loppuelämän. Suomeen saapuu silloin tällöin myös saattohoitoon tulevia koiria- ne ovat niin vanhoja että niille ei enää etsitä kotia, vaan ne saavat elää loppuelämän kotihoitoperheiden turvassa. 

 Normaaliolosuhteissa käymme tarhoilla Serbiassa auttamassa neljä kertaa vuodessa, ja koirat matkustavat paluumatkan kanssamme Suomeen. Koronan takia tapahtumat ja moni muu toiminta on tauolla - onneksi pystymme Monican kautta auttamaan lahjoitusvaroin projekteissa vaikka emme pääsekään toistaiseksi itse paikalle niissä auttamaan. Koirien tuonnin Suomeen on mahdollistanut Monican kanssa toimiva kaupallinen maanteitse kuljetuksia tekevä yritys.

 Tältä sivustolta löydät tietoa niin Serbian kodittomista koirista, koiratarhoista ja niiden asukkaista, sekä yhdistyksemme ajankohtaisista kuulumisista. Lisää tietoa kotia etsivistä koirista, projekteista, kuvia  ja paljon videoita löydät myös Facebook-sivuiltamme .

Tukenne on yhdistyksemme toiminnan mahdollistamiseksi todella tärkeää ja toivommekin, että löydät näiltä sivuilta myös oman tapasi auttaa!


Monica Bruknerin eläinsuojelukeskuksesta löytyy lisää heidän sivuiltaan; Monica on tehnyt massiivista ja laajamittaista eläinsuojelutyötä Serbiassa yli 35 vuotta oman, Sveitsiläisen yhdistyksensä keulakuvana: www.dzzdjurdjevo.com ja https://tierschutz-djurdjevo.ch - Monican tarhalle on pelastuneet lukemattomat kissat, koirat, hevoset, aasit, lehmät, possut, ketut, peurat, kauriit, linnut ja muut eläimet - se on todellinen paratiisi maan päällä Serbian kaltoinkohdelluille eläimille. 

 Yhteydenotot

Anne Salminen

Jenni Liukkonen


Iina SacklenNOBODYS DOG RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2020

Nobodys Dog ry on tammikuussa 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.
Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kodittomia koiria Serbiassa, turvata ja ylläpitää koirien elämää tarhalla, sekä adoptoimalla näitä koiria mahdollisuuksien mukaan Suomeen.
Serbiassa on satoja tuhansia kodittomia koiria ja tarhoilla avuntarve on suuri.

Olemme aloittamassa jossain vaiheessa myös mahdollista yhteistyötä Unkarissa kaksikymmentä vuotta toimineen yksityisen eläinsuojelukeskus Noé:n kanssa pyrkimyksenä tukea heidän työtään kodittomien eläinten auttamiseksi ja adoptoida tällä tarhalla asuvia koiria Suomeen.

Yhdistyksemme toimintaa on helpottanut 1,5 vuodeksi saatu rahankeräyslupa, jolloin varainkeruu on mahdollistunut projektirakenteiseksi ja näin voimme auttaa useita julkisia ja yksityisiä koiratarhoja Serbiassa. Saamme myös näin apua yksittäisten kaltoin kohdeltujen koirien auttamiseen projektikeräyksin. Yhdistys hakee uutta rahankeräyslupaa edellisen päätyttyä.


Etsimme eri tarhoilla eläville koirille Suomesta koteja- niihin kuuluu Serbiassa muun muassa Becej`n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007), Zabalj ́n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2011), Zrenjanin kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2004), Vrbas ́in kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007), sekä Djurdjevon (perustettu v. 1997) yksityinen eläinsuojelukeskus joka pelastaa huonokuntoisia koiria toisilta tarhoilta Serbiassa. Uutena projektitarhana olemme aloittamassa yhteistyötä pienehkön yksityisen tarhan kanssa joka sijaitsee etelä-serbiassa borin kaupungissa.

Serbiassa:
yhdistyksemme kerää jatkossakin rahankeräysluvalla tarhoille varoja sterilointeihin, ruokaan , tarhojen ylläpitoon, lääkäri-ja lääkintäkustannuksiin, ja koirankoppeihin. Sterilointeja saimme vuonna 2019 tuettua Monica Bruknerin koko Serbian kattavan alueen sterilointiprojektin kautta 340 eläintä (noin 9000euroa) sekä suuntaamaan jatkossakin pääosan varoista sterilointiprojektiin. Lahjoituksilla autamme myös sairaiden ja laiminlyötyjen koirien eläinlääkinnällisessä hoidossa ja tuemme tarhakoirien lääkitystä, sisä- ja ulkoloishäätöjä, rokotuksia ja ruokaa. Tuemme koirien laadukkaampaa huolenpitoa tarhoilla, aitausten, koirien suojien ja koirankoppien rakentamisia, sekä muita tarvittavia toimenpiteitä koirien elinolosuhteiden parantamiseksi.

Suomessa:

Keräämme varoja sterilointiprojektin kehittämiseen, tarhalla olevien koirien hyvinvoinnin lisäämiseen yllämainituin tavoin

Suomeen tulevien koirien tuontikustannusten kattamiseen

Suomeen tulevien kotihoitokoirien eläinlääkärikuluihin , ja kehitämme kapasiteettia ottaa koiria adoptio-ohjelmaan enemmän kotihoidon kautta

Viemme ruoka-, lelu- ja tavaralahjoituksia Suomesta Serbian koiratarhoille tarhareissujen yhteydessä


Osallistumme erilaisiin tapahtumiin Suomessa, jotta ihmisten tietoisuus lisääntyy Serbian kodittomien koirien tilanteesta, 2020 pyrimme osallistumaan erilaisiin rescuekoira-tapahtumiin ja -myyjäisiin, osallistumalla:

- itse järjestämäämme Koiraystävien Kevätkimaraan joihin kutsutaan myös muita järjestöjä
- Rajasaaren koirapuistossa koirapuistoilutapahtumiin

- Ravintolapäivä-tapahtumiin
- MaailmaKylässä-festivaaliin
- hyväntekeväisyyshuutokauppoihin
- myyjäisiin ja rescuekoira-tapahtumiin
- kirpputoreihin
- joulumyyjäisiin

Tarjoamme adoptoijille tietoa, tukea ja ohjeistusta adoptoidun koiran onnellisen elämän turvaamiseen. Käymme kotikäynneillä adoptoijaehdokkaiden luona ja käymme läpi adoptiosopimuksen ja kirjalliset kotiuttamisohjeet sekä varmistamme kodin sopivaksi kyseiselle koiralle. Adoptoinnin lisäksi kasvava kotihoitokoiratoiminta auttaa monia koiria löytämään adoptioperheensä Suomesta - pyrimme suosimaan suoria adoptioita.

Kaupallisentuonnin kustannukset muuttuvat pienemmiksi koska olemme pystyneet siirtymään rahtilennoista maantiekuljetukseen, lisäkustannuksia ovat adoptotoitaville koirille tuoneet uudet tautitestaukset. Satunnaiset lentokummi+maantiekuljetus-tuonnit pyritään lopettamaan kokonaan ja siirtämään ne myös maantiekuljetuksisksi kulukustannusten takia.

Pyrimme myös saamaan sponsoreita yrityksistä ja yhdistyksistä yksityishenkilöiden lisäksi ja mm. sponsoreita Turvasiru-kannan merkintään, jokaiselle suomeen tulevalle koiralle.

Olemme liittyneet, ja mukana Responsible Rescue- kattojärjestön jäsenenä, joka jakaa tietoa ja kehittää rescueyhdistysten yhteistoimintaa Suomessa.

Yhdistys rahoittaa toimintaansa tavara- ja rahalahjoituksilla, jäsenmaksuilla, kirpputoreilla, hyväntekeväisyyshuutokaupoilla ja tapahtumatuotoilla. Nobody ́s Dog sai 1,5 vuodeksi rahankeräysluvan marraskuussa 2019 ja haemme uutta lupaa heti sen loputuua.

vuonna 2019 Suomeen adoptoitui 59 koiraa.

Näkyvyyttä lisäämme nettisivujamme mainostamalla ja Facebook-sivuillamme. Myymme tukituotteina logolla varustettuja kangaskasseja, koirahuiveja, T-paitoja ja huppareita. Tulevan vuoden aikana on tarkoitus panostaa entisestään sterilointikampanjaan ja laajentaa eettisten lahjojen myyntiä. Pyrimme vuoden aikana myös hankkimaan lisää yhteystyökumppaneita, sponsoreita, aktiivihenkilöitä, kannatusjäseniä sekä järjestämään tapahtumia ja lisäämään näkyvyyttä. 


NOBODY ́S DOG TOIMINNANKUVAUSKERTOMUS 2019

Nobodys Dog ry on tammikuussa 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.
Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kodittomia koiria Serbiassa, turvata ja ylläpitää koirien elämää tarhoilla ja adoptoimalla näitä koiria mahdollisuuksien mukaan Suomeen.

Yhdistys pystyi rahankeräysluvan ansiosta keräämään jatkuvilla keräyksillä ja projektikeräyksillä varoja streilointeihin, ruokaan ja koirankoppeihin, lääkkeisiin, sekä yksittäisten koirien tuonti- ja lääkintäkulujen kattamiseen Suomessa.

Etsimme eri tarhoilla eläville koirille Suomesta koteja- niihin kuuluu Serbiassa muun muassa Becej`n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007), Zabalj ́n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2011), Zrenjanin kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2004), Vrbas ́in kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007) sekä Djurdjevon (perustettu v. 1997) yksityinen eläinsuojelukeskus joka pelastaa huonokuntoisia koiria toisilta tarhoilta Serbiassa. Unkarissa toimivan Noé-tarhan koirien adoptointiin on aloitettu prosessi tuontilupien saamiseksi.
Serbiassa on satojatuhansia kodittomia koiria ja tarhoilla avuntarve on suuri.

Serbiassa

yhdistyksemme tukee tarhoilla koirien hoitokuluja seuraavasti:Eläinlääkäri- ja lääkintäkulut, steriloinnit ja kastroinnit, sydänmatotestit, sisä- ja ulkoloishäädöt, rokotukset, EU:n valmistelukulut adoptoitia varten sekä muut hoitokulut. Ruokakuluja, laadukkaampaa huolenpitoa tarhalla, aitausten ja koirien suojien ja koppien rakentamisia, sekä muita tarvittavia toimenpiteitä koirien elinolosuhteiden parantamiseksi.
Viemme Suomesta pienimuotoisesti tavaralahjoituksia Serbian koiratarhoille.

Vuonna 2019 Becejn tarhan koirat hoidettiin kevät- ja syyskaudella ulkoloishäädöillä sekä madotettiin keväällä kahden muun tarhan lisäksi. Tarhan koirat testattiin sydänmatoloista vastaan ja tartunnan saaneet koirat lääkittiin ja osallistuimme sterilointikuluihin.
Yhteistyötarhoilla osallistuttiin koirien eläinlääkärikulujen , Eu:hun valmistelukulujen sekä muiden lääkinnällisten kulujen kattamiseen.

Osallistuimme taas Monica Bruknerin eläinsuojelujärjestön kautta koiratarhojen talviruoka-keräykseen 3000 eurolla ja sterilointikampanjaan 8879eurolla(335 eläintä).

Suomessa

Mainostamme yhdistyksemme sivuja googlemainonnalla ja tapahtumissa, ja osallistuimme 2019 esimerkiksi seuraaviin tapahtumiin Suomessa, jotta ihmisten tietoisuus lisääntyisi Serbian kodittomien koirien tilanteesta. Myymme tukituotteina tapahtumissa ja netissä logolla varustettuja kangaskasseja, koirahuiveja, T-paitoja ja huppareita.

- Rajasaaren koirapuistossa koirapuistoilutapahtuma ja keskuspuiston koirakävely
- hyväntekeväisyyshuutokaupoilla

-Koiraystävien Kevätkimara-tapahtumalla

-Ravintolapäivässä
- MaailmaKylässä-festivaaleilla
- Joulupuoti -myyjäisissä, jossa pidimme arpajaiset ja myimme käsitöitä ja herkkuja.

Kävimme 2019 kotikäynneillä adoptoijaehdokkaiden luona. Tapaamisessa käymme läpi adoptiosopimuksen ja kirjalliset kotiuttamisohjeet sekä varmistamme kodin sopivaksi kyseiselle koiralle. Tarjoamme adoptoijille tietoa, tukea ja ohjeistusta adoptoidun koiran hyvän elämän turvaamiseen.
Vuonna 2018 Serbiasta adoptoitui yhdistyksemme kautta 50 koiraa, vuonna 2019 Suomeen adoptoitui 59 koiraa.

Olemme mukana 2018 perustetun Responsible Rescue- kattojärjestön jäsenenä joka jakaa tietoa ja kehittää rescueyhdistysten yhteistoimintaa koko Suomessa.

Yhdistys rahoittaa toimintaansa tavara- ja rahalahjoituksilla, jäsenmaksuilla, kirpputoreilla ja tapahtumatuotoilla.

Rahankeräysluvan saatuamme olemme aloittaneet pysyvän keräyksen sterilointeja, ruokaa ja muita projektikeräyksiä varten. Mainostamme näitä keräyksiä sekä sivuillamme että Facebook -ryhmässämme. Keräämme varoja myös koirien tuontikustannuksiin. Olemme myös projektimuotoisesti keränneet varoja eläinlääkärilaskuihin sekä yksittäisten, tarhaolosuhteista eniten kärsivien koirien tuontikustannuksia varten Suomeen.  


Tarvitsemme apuanne

Tue projektejamme